Antes mesmo de chegar a Florença já levava na lista comer na Cantinetta dei Verrazzano. Por todo o lado diziam que tinham as melhores focaccia da cidade e tínhamos que provar. Quando entrámos estava cheio, ao fundo vimos o forno de onde saiam as maravilhosas foccacias e procurámos mesa. Parecia tarefa difícil mas numa pequena salinha com mesas de madeira e tampo de mármore conseguimos um lugar. Pedimos um misto de focaccias, o marido pediu um copo de vinho porque Cantinetta quer dizer pequena adega e Verrazzano é o nome do Castelo na Toscana de onde sai o vinho que ali se vende.
Before we even get to Florence we had in the list to eat in the Cantinetta dei Verrazzano. Everywhere we read they had the best focaccia in town and had to taste it. When we entered it was full, we saw at the end the furnace where the wonderful foccacias come out and we looked for a table. Seemed difficult task but we got a place in a small sitting room with wooden tables topped with marble. We ordered a mixed of focaccias, my husband asked for a glass of wine because Cantinetta means small winery and is the name of the Verrazzano Castle in Tuscany where the wine that they sell here comes from.
Não tinham Coca-Cola e recomendaram-me o Chinotto uma bebida que se parece a Cola. Não consegui beber, era um pouco amarga e não tinha tanto gás, pareceu-me uma bebida mais pesada e para acompanhar as focaccias precisava de algo mais fresco.
Pedimos ainda sobremesas, um cheesecake de laranja e uma tarte de amêndoas que estava excelente. Pagámos 40€ o que foi uma factura muito pesada para comer focaccias mas vale a pena pelo sitio, pela sua história, pela qualidade do vinho. É um clássico em Florença.
They didn't have Coca-Cola and recommended me the Chinotto a drink that looks like a Cola. I could not drink it, I was a bit bitter and didn't have much gas, it seemed heavier and to accompany focaccias I needed something fresher.
We order desserts, an orange cheesecake and almond tart which was excellent. We paid 40€ a bill that was too heavy to eat focaccias but worth it for the location, its history, the quality of the wine. It is a classic in Florence.
We order desserts, an orange cheesecake and almond tart which was excellent. We paid 40€ a bill that was too heavy to eat focaccias but worth it for the location, its history, the quality of the wine. It is a classic in Florence.
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