11.12.13

eat: TAQUERÍA MI CIUDAD - MADRID, ESPANHA

11.12.13
O Domingo passado foi cheio de pequenas descobertas enquanto caminhávamos por Madrid para visitar os habituais lugares de azáfama natalicia. A Taquería Mi Ciudad foi outra delas. Num jantar de equipa, a nossa colega mexicana veio aqui comprar a comida, na altura tinha adorado e fiquei com o cartão mas nunca me dei ao trabalho de procurar o sitio, isto aconteceu há mais de dois anos. Ao ir da Calle Arenal até á Plaza Mayor passei por aqui e não pude resistir, tive que voltar a provar os tacos que dizem ser os mais genuínos da cidade.
 
Last Sunday was full of little discoveries as we walked through Madrid to visit the usual places of the holiday bustle. Taqueria Mi Ciudad was another of them. In a team dinner, our Mexican colleague came here to buy the food at the time remember loving it and got a visiting card but never took the time to look for the place, that happened more than two years ago. As I went from Calle Arenal to the Plaza Mayor we passed through this Taqueria and could not resist, I had to go back to try the tacos said to be the most genuine of the city.
Hoje provei o de Pollo al Mole Poblano com frango com amêndoas, nozes e um toque de chocolate. Pica um pouco, picam todos segundo ela. A outra grande novidade para mim que sou pouco conhecedora da cozinha mais autêntica do México foi o facto da massa ser mole não como aquelas mais rijas que surgiram nos EUA mas que não reflectem a realidade da cozinha "callejera".
Por 1,50€ comi um taco na taquería mais pequena na Calle Fuentes, têm outra na Calle Hilera que tem mais espaços e mesas para além de uma carta mais ampliada.
Ficaram por provar as Margaritas e o Pastor que foi altamente recomendado.
 
Today I tasted Pollo al Mole Poblano that consists of chicken with almonds, walnuts and a touch of chocolate. Stings a little, poke all she said. The other big news for me that I am somewhat less cultured about the most authentic cuisine of Mexico was that the taco is actually soft not like those hard ones that emerged in the U.S. but that does not reflect the reality of their Street food.
For 1,50€ I have eaten a taco in the smaller taquería on Calle Fuentes, have another on Calle Hilera that has more spaces and tables in addition to a broader menu.
We need to taste the Margaritas and the Pastor that was highly recommended.
 
Morada: Calle Fuentes 11 ou Calle Hileras 5
Metro: Ópera
 
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