18.1.14

eat: TAPERIA GAUDY - CONSUEGRA, ESPANHA

18.1.14
Antes de visitar os Moínhos em Consuegra - que era o nosso objectivo - queríamos almoçar no restaurante o Alfar. Estava cheio, não tínhamos reserva e estava tão caótico que os empregados iam coçando a cabeça enquanto lhes perguntavas quanto tempo ia demorar a mesa. Como não tinha começado muito bem decidimos ir mais para perto do centro e foi onde descobrimos a Taperia Gaudy. Também estava cheio mas conseguimos ficar no balcão ou "barra" que também tinha carta mas mais reduzida.
 
Before visiting the windmills (Molinos) in Consuegra - that was our goal - we wanted to have lunch at the restaurant Alfar. It was full, we had no reservation and was so chaotic that employees were scratching their heads as you asked them how long it would take the table. That wasn't a promising start so we decided to go closer to the center and it was where we discovered the Taperia Gaudy. Was also full but we managed to stay on the counter or "barra" which also had a menú but smaller.

Enquanto esperávamos pelos pratos que pedimos, com as duas cervejas veio uma tapa de salsichas que estava muito boa e eu nem sou muito fã de salsichas frescas.
Como tinha visto algumas recomendações no TripAdvisor e numa delas falavam de uma salada com queijo de cabra panado decidimos pedir. Era uma salada de três queijos que incluía queijo azul. Estava óptima e era bastante contudente, mesmo a partilhar já nos tinha deixado bem.  Pedimos depois o entrecote que estava tenro mas lhe faltava algo mais de sabor.
No sitio onde estávamos sentados víamos passar a comida para a sala e passaram varias sobremesas com óptimo aspecto mas ao engano escolhemos o sortido e não foi o que estávamos á espera, era bom mas não era o que queríamos. Tinha leite creme (as natillas como chamam aquí), pudim e mousse de chocolate. No final pagámos 20€ por pessoa, parece muito para um sitio onde fomos só de tapas mas acabámos por pedir comida como se fosse a parte de restaurante e o entrecote nunca é muito barato. Foi uma boa experiência.
 
While waiting for the dishes we ordered , with two beers came a sausage "tapa" that was very good and I 'm not a big fan of fresh sausages.Since I had seen some recommendations on TripAdvisor and one of them spoke of a salad with a goat cheese tempure we decided to order . It was a three cheeses salad that included blue cheese. Was fine and was quite filling even sharing already had left us well . Then we ordered the entrecote (or rib eye) which was tender but needed more flavor.In the place where we were sitting we watched the food go by into the room and several of them where desserts that looked great but the we made mistake and chose the "surtido" (assortment) was not what we were expecting, it was good but it was not what we wanted. Had milk cream ( the natillas) , pudding and chocolate mousse . In the end we paid 20 € per person , looks too much for a place with "tapas" but we ended up ordering food as if it were part of the restaurant and the entrecote is never very cheap . It was a good experience .
 
 
 
Morada: Calle Plus Ultra, 9
 
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