Este post foi escrito pela M do blog: http://pasteldenataetapas.blogspot.com.es/. Obrigada pela colaboração :)
This post was written by M from the blog: http://pasteldenataetapas.blogspot.com.es/. Thank you :)
É a terceira colaboração da M no blog desta vez sobre o nosso almoço no Marieta um dos restaurantes da moda em Madrid, dos mesmos donos do igualmente famoso Pipa & Co.. Eu pessoalmente já tinha ido algumas vezes e é dos que gosto de repetir.
It is M's third collaboration and this time it is about our lunch at Marieta one of the trendy restaurants in Madrid, of the same owners of the equally famous Pipa & Co .. I personally had go a few times and it's one of those I like to repeat.
O Espaço
Em plena Castellana 44, o Marieta surpreende pela decoração acolhedora e descontraída ao “estilo rural”, recorrendo às mesas em madeira gasta, móveis rústicos e decoração à base de cores suaves articuladas com neutras. Respira-se descontração.
O restaurante é composto por vários espaços, incluindo uma esplanada e um bar, para além do espaço comum de refeições. A esplanada promete ser uma boa opção para os dias quentes, no entanto, apesar de protegida por o vidro, pode ser uma opção menos agradável para os mais friorentos, principalmente nos dias gélidos deste inverno.
Depois da descoberta do espaço e de espreitar a cozinha pelo grande vidro que se estende pelo corredor, chegou a hora de nos sentarmos à mesa, conversar e apreciar aquilo que mais se faz em Madrid: COMER
Em plena Castellana 44, o Marieta surpreende pela decoração acolhedora e descontraída ao “estilo rural”, recorrendo às mesas em madeira gasta, móveis rústicos e decoração à base de cores suaves articuladas com neutras. Respira-se descontração.
O restaurante é composto por vários espaços, incluindo uma esplanada e um bar, para além do espaço comum de refeições. A esplanada promete ser uma boa opção para os dias quentes, no entanto, apesar de protegida por o vidro, pode ser uma opção menos agradável para os mais friorentos, principalmente nos dias gélidos deste inverno.
Depois da descoberta do espaço e de espreitar a cozinha pelo grande vidro que se estende pelo corredor, chegou a hora de nos sentarmos à mesa, conversar e apreciar aquilo que mais se faz em Madrid: COMER
The Place
In Castellana 44, the Marieta surprised by the warm décor and with a relaxed "country-style" using wooden tables worn, rustic furniture and decoration based on soft colors coordinated with neutral. It breathes relaxation.
The restaurant consists of various spaces, including a terrace and a bar, in addition to the common dining room. The terrace promises to be a good option for hot days, however, although protected by the glass, may be a less pleasant option for the chilly, especially in the icy days of this winter.
After the discovery the place and prowl the kitchen by a large glass that extends down the hall, it's time to sit down at the table, chat and enjoy what you do most in Madrid: EAT
In Castellana 44, the Marieta surprised by the warm décor and with a relaxed "country-style" using wooden tables worn, rustic furniture and decoration based on soft colors coordinated with neutral. It breathes relaxation.
The restaurant consists of various spaces, including a terrace and a bar, in addition to the common dining room. The terrace promises to be a good option for hot days, however, although protected by the glass, may be a less pleasant option for the chilly, especially in the icy days of this winter.
After the discovery the place and prowl the kitchen by a large glass that extends down the hall, it's time to sit down at the table, chat and enjoy what you do most in Madrid: EAT
A Comida
Os pratos e os talheres combinam com o estilo rústico do Marieta e por momentos fazem-nos lembrar da casa das avós. Gosto.
Com 6 adultos e 4 crianças à mesa, começamos pelo inicio. As entradas eleitas foram croquetas caseras de jamón, sushi de calamares a la romana & ali-oli casero e ensalada crujiente de queso de cabra & vinagreta de frambuesa estavam aprovadíssimas.
Para pratos principais foram eleitos o tartar de atún con algas wakame, costillas 70ºC (maceradas 24 h. en salsa barbacoa al whisky) & patatas deluxe, pasta fresca con ragoût e pizza de mortadela trufada, alcachofa, aceituna negra & huevo de corral. O tartar estava óptimo e saboroso e as costillas “super tenrinhas” segundo as palavras de quem as provou.
The Food
The dishes and cutlery match the rustic style of Marieta and briefly remind us of grandmas house. I like it.
With 6 adults and 4 kids at the table, we start from the beginning. The entries elected were the croquetas caseras of ham, squids sushi a la Roman & ali-oli and ensalada de queso crujiente goat & raspberry vinaigrette, all approved.
For main courses we selected the tuna tartar con wakame seaweed, ribs 70 ° C (24 h macerated in a barbecue and whiskey sauce) & deluxe potatoes, fresh pasta with ragoût and mortadella truffle pizza, artichoke, black & aceituna huevo de corral. The tartar was great and tasty and the ribs "very tender" in the words of those who taste it.
The dishes and cutlery match the rustic style of Marieta and briefly remind us of grandmas house. I like it.
With 6 adults and 4 kids at the table, we start from the beginning. The entries elected were the croquetas caseras of ham, squids sushi a la Roman & ali-oli and ensalada de queso crujiente goat & raspberry vinaigrette, all approved.
For main courses we selected the tuna tartar con wakame seaweed, ribs 70 ° C (24 h macerated in a barbecue and whiskey sauce) & deluxe potatoes, fresh pasta with ragoût and mortadella truffle pizza, artichoke, black & aceituna huevo de corral. The tartar was great and tasty and the ribs "very tender" in the words of those who taste it.
:: Sushi de Calamares a la Romana
:: Tartar de Atum
:: Pizza de Queijo de Cabra e Tomate seco
Depois do estômago bem acomodado as sobremesas foram ao estilo espanhol – “compartir”! Para partilhar foram eleitas as galleta oreo recién sacada del horno 100% casera con helado de stracciatella e ¡Feliz Cumpleaños! Tarta de galletas maria con chocolate y lacasitos.
After the stomach well accommodated the desserts were served in the Spanish style - "compartir" (Sharing)! We selected the Oreo cookie 100% homemade and fresh out of the oven with stracciatella icecream and the ¡Feliz Cumpleaños! tart with chocolat, Maria cookies and Lacasitos.
:: Galleta Oreo
:: Tarta Feliz Cumpleaños
A experiência
O Marieta é sem dúvida um espaço a repetir e a recomendar. A eleger um ponto negativo indico a sobremesa de galleta Oreo, cuja base se encontrava um pouco seca, ficando aquém da qualidade dos restantes pratos. No entanto a decoração, ambiente, serviço e comida são pontos bastante positivos na avaliação global desta experiência gastronómica.
The Experience
The Marieta is undoubtedly a space to repeat and recommend. To pick a negative point I would say it was the Oreo cookie whose base was a little dry, falling short of the quality of the other dishes. However the decor, ambience, service and food are very good points in the overall assessment of this dining experience.
The Marieta is undoubtedly a space to repeat and recommend. To pick a negative point I would say it was the Oreo cookie whose base was a little dry, falling short of the quality of the other dishes. However the decor, ambience, service and food are very good points in the overall assessment of this dining experience.
Website: http://www.marietamadrid.com/
Morada: Paseo de la Castellana 44
Metro: Ruben Dario
Telefone: +34 915 75 75 53 (Reservas)
Our guide of:
Adorei =)
ResponderEliminarQue 2015 nos traga mais eventos destes!
Bj
hummm que pintaaaaa
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