É um dos cafés mais emblemáticos de Plasencia, fundado em 1920 e localizado na Plaza Mayor tem desde o meu ponto de vista tudo para que digas que é uma armadilha para turistas mas não é. Tem boa comida utilizando os melhores ingredientes da região e só o serviço deixa algo a desejar justamente no tratamento que dão aos que não são dali. Tem a parte do bar e também uma zona de restaurante mas nós optámos pela esplanada com vista para a principal praça da cidade.
It is one of the most iconic cafes of Plasencia, founded in 1920 and located in the Plaza Mayor has from my point of view all to say that it is a tourist trap but it is not. Good food using the best ingredients of the region, only the service leaves something to be desired just in their treatment of those who are not from around here. It is a bar and also a restaurant area but we opted for the terrace overlooking the main square.
Antes de ir estive a ler sobre alguns pratos tradicionais da gastronomía e curiosamente há uma tapa de salada russa muito típica da região, o nome é Paloma e vem sobre uma base de pão de trigo. No caso do Café Español havia a salada mas não a tapa mas pedimos na mesma porque o calor apertava e apetecia algo fresco. Mas o prato que mais gostámos foi o "sartén de huevos rotos con jamón y patatas a lo pobre", o jamón escusado será dizer que é de excelente qualidade ou não fosse a Extremadura a região do jamón ibérico bellota (os porcos são alimentados com bolotas), as batatas estavam óptimas misturadas com o ovo. Foi com este prato que se confirmou que o Café Español não é uma armadilha mas sim um lugar típico frequentado por quem gosta de comer bem.
Before going I was reading about some traditional dishes of the gastronomy and interestingly there is a Russian salad slap very typical of the region, the name is Paloma and comes over a wheat bread base. In the case of Spanish Coffee was the salad but not the slap but we ask the same because the heat pressed and felt like something fresh. But the dish we liked most was the "huevos rotos sartén of con jamón y patatas a lo pobre", the ham goes without saying that is of excellent quality and not for the Extremadura the bellota ham Iberian region (pigs are fed on acorns ), the potatoes were mixed with egg optimal. It was with this dish which confirmed that the Café Español is not a trap but a typical hangout for those who like to eat well.
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