Durante a nossa estadia na Normandia não podíamos deixar de visitar uma das suas cidades mais bonitas, antes um agitado porto comercial e hoje em dia, um pitoresco destino turístico. Fomos ao final do dia depois de visitar Cabourg, aproveitámos para jantar junto ao Vieux-Bassin e dar um passeio num lugar que parece que parou no tempo. Como tantas outras cidades na região foi ocupada pelas tropas alemãs durante a II Guerra Mundial foi depois libertada pelas tropas aliadas em 1944.
During our stay in Normandy we could not miss one of its most beautiful cities that was before a busy trading port and today, a picturesque tourist destination. We went late in the day after visiting Cabourg, took the opportunity to dine in the Vieux-Bassin and took a walk in a place that seems to have stopped in time. Like so many other cities in the region it was occupied by German troops during World War II was then liberated by Allied troops in 1944.
Conseguimos estacionar o nosso pequeno Fiat 500 de aluguer numa das suas sinuosas ruas, fomos andando e apreciando a sua arquitetura e as suas casas na sua grande maioria construídas nos séculos XVI e XVII que atribui caracteristicas medievais a Honfleur. Mas o centro das atenções é mesmo o pequeno porto instalado no La Claire onde são vários os restaurantes e cafés com esplanadas. Para comer os "moules" decidimos comer no Au Chalutier, não tínhamos nenhuma recomendação e acabámos por optar por um com bom aspecto e mesa na esplanada. A sobremesa foi na Maison Bleue onde comemos um delicioso crepe com Nutella.
We were able to park our little rental Fiat 500 at one of its winding streets, we were walking and enjoying its architecture and their houses mostly built in the sixteenth and seventeenth centuries that assign medieval characteristics to Honfleur. But the highlight is the small port installed at La Claire where there are several restaurants and cafes with terraces. To eat "moules" we decided to eat at Au Chalutier, we had no recommendations and we ended up opting for one that look good and had a table on the terrace. The dessert was at the Maison Bleue where we ate a delicious crepe with Nutella.
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