Depois de uma produtiva manhã (e inicio de tarde) na praia, o nosso corpo já pedia comida e começámos a andar pelo centro de Calella á procura de um restaurante que nos agradasse. Alguns tinham menus do dia, encontrámos um com tapas mas pouco relacionadas com o mar e não sei como optámos por ficar no La Vela, sei que uma das coisas que pesou na nossa decisão foi o facto de ir com crianças e ter que garantir que havia algo na carta que pudessem comer.
After a productive morning (and early afternoon) on the beach, our body was asking for food and we started walking through the center of Calella looking for a restaurant that we liked. Some had menus of the day, we found one with tapas but little related to the sea and I can't explain why we chose to stay at La Vela, I know one of the things that weighed in our decision was the fact that we were with our children and had to ensure that there something in the menu that they could eat.
Sentámo-nos numa mesa com vista para a Praia d'en Calau e pedimos como entrada umas ameijôas parecidas com as de bulhão pato mas em vez de coentros levavam salsa. Estavam boas porque são a maneira que gostamos de as comer, o mais normal seria a La Marinera que tem molho de tomate.
Depois cada um pediu um prato, para o pequeno frango assado e para nós algo mais do mar, eu comi um risotto negro, feito com a tinta do choco e o marido um prato misto que tinha amêijoas, peixe e calamares. Gostei do meu risotto se bem que acho que pela foto se pode notar que deveria estar mais cremoso e um pouco mais caldoso. Creio que este é uma maneira mais económica de comer a Paella de arroz negro porque sempre tem que ser para dois e assim o resultado é o mesmo mas só para uma pessoa.
Pedimos uma sobremesa para dividir que foi a Crema Catalana mais conhecida em Portugal como: leite creme. No final pagámos cerca de 22€ por pessoa, não foi um preço muito barato desde o nosso ponto de vista e principalmente para a qualidade do que comemos. O atendimento foi sempre correcto e a localização era a melhor, mas foi caro.
We sat at a table overlooking the Playa d'en Calau and order for started some clams like those like "bulhão pato" (made with olive oil, garlic and coriander) but instead of coriander they were made with parsley. They were good because were made the way we like to eat them, the usual way would be a La Marinera that has tomato sauce.
After that, we each ordered a plate for the small roasted chicken and something else for us from the sea, I ate a black risotto, made with cuttlefish ink and my husband had a mixed dish with clams, fish and squid. I like my risotto though I think one can see by the photo that it should be creamier and a little more juicy. I believe this is a more economical way of eating the black rice Paella rice because it always has to be for two so the result is the same but only for one person.
We ordered a dessert to share it was the Crema Catalana which is best known in Portugal as Leite Creme and very similar to the Créme Brûlée. In the end we paid about 22 € per person, was not a very cheap price from our point of view and especially for the quality of what we eat. The service was always correct and the location was the best, but it was expensive.
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