Se uma coisa se pode dizer de Florença é que é preciso ter muito azar e escolher muito mal para não comer bem. Salvo alguma excepção (e nem muito grave) comemos sempre bem e a ajudar a esta afirmação está o Borgo Antico. Para escapar um pouco ás nossas ruas habituais de Florença decidimos passar para o outro lado do Arno e entrar no bairro de Oltrano, um dos mais "hipster" da cidade.
If one thing can be said about Florence is that you must be very unlucky and choose poorly to not eat well. Barring some exception (and not very serious) we always ate well and to help this assertion is the Borgo Antico. To escape a bit from our usual streets of Florence we decided to move to the other side of the Arno and enter the Oltrarno district, one of the most "hipster" of the city.
Não fomos muito tarde e já estava cheio, as poucas mesas vazias que tinha pareciam ser de reservas. Sentaram-nos ao cantinho de uma sala depois de passarmos pelo o forno a lenha, juro que ia preparada para pedir qualquer outro prato mas ao ver tal equipamente sabia que tinha que pedir uma pizza. É impossível resistir.
Mas antes e como entrada pedimos um Gran tagliere toscano di salumi e bruschette ou seja uma tábua com uma variedade de queijos e enchidos da região acompanhado pelas famosas bruschette. Estava óptimo e foi a melhor maneira para começar. Depois a pizza e pedimos uma para dividir pelos dois porque tínhamos feito um bom lanche, estava muito boa, tanto a massa como o molho eram de boa qualidade. Não fosse o meu estômago ter o tamanho que tem e teria pedido mais. Não houve espaço para sobremesa.
We went at an early hour and it was already full, there where a few empty tables that had seemed reserves. Sat in the corner of a room after passing by the woodstove, I swear I was prepared to ask any other course but to see such equipment I knew I had to order a pizza. It is impossible to resist.
But before and to start off we ordered a Gran tagliere Tuscan bruschetta di salumi and that is a board with a variety of cheeses and cured meats accompanied by the famous bruschetta. Was terrific and it was the best way to start. Then we ordered a pizza to share because we had had a good afternoon snack, it was very good, both the dough and the sauce were ofgood quality. If it wasn't for the limited size of mMy stomach and I would have asked for more. There was no room for dessert.
But before and to start off we ordered a Gran tagliere Tuscan bruschetta di salumi and that is a board with a variety of cheeses and cured meats accompanied by the famous bruschetta. Was terrific and it was the best way to start. Then we ordered a pizza to share because we had had a good afternoon snack, it was very good, both the dough and the sauce were ofgood quality. If it wasn't for the limited size of mMy stomach and I would have asked for more. There was no room for dessert.
Morada: Piazza Santo Spirito
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