16.8.15

POPPIES FISH & CHIPS - LONDRES, INGLATERRA

16.8.15
Em Londres temos que comer Fish & Chips e dizem que o melhor é o do Poppies, prémios e elogios não lhe faltam. Não somos especialistas na matéria nem andámos a provar todos da cidade mas foi sem dúvida o melhor que comemos no de Spitafields, com um suculento peixe envolto numa fritura crocante com porções para gente com muita mas muita fome. Além disso o Poppies tem história, foi fundado por Pop Newland em 1952 exatamente neste bairro numa altura em que Londres ainda recuperava da II Guerra.

In London we have to eat Fish & Chips and say the best is the Poppies, awards and accolades recommend it. We are not experts in the field or we weren't tasting all of the city but it was certainly the best we eat in this on in Spitalfields, with a juicy fish wrapped in crispy fried batter with servings for people that must be very hungry. Also the Poppies has history, was founded by Pop Newland in 1952 exactly in this neighborhood at a time when London was still recovering from World War II.

A decoração relembra essa época de abertura, os anos 50 com os empregados vestidos a rigor e até a tradicional juke box que não falta neste tipo de restaurantes, ainda assim tudo muito sóbrio sem grandes exageros. As duas opções principais são o Bacalhau e o Haddock (Arinca ou Hadoque), pedimos o regular que custa 11 libras e era bastante generoso, creio que o sensato teria sido pedir um grande para dois que ate saía mais barato (15 libras). Cada um pediu de um peixe, o bacalhau era o meu e era mais gordo, já o haddock era mais comprido e fino. Mas estavam óptimos.
Pedimos também um delicioso pão com manteiga que também pode ser um acompanhamento típico do Fish & Chips, já houve foi pouco estômago e nem sequer conseguimos pedir sobremesa. Á parte de uma ou outra faísca com o atendimento foi um almoço agradável, o Poppies tem Take Away e surpreendeu os clientes ao servir as batatas num papel que imitava o jornal como era a tradição.

The décor recalls that time of opening, the 50's with employees dressed to the occasion and even traditional juke box that is no shortage in this type of restaurants, yet all very sober without a fuss. The two main options are the Cod and Haddock (Haddock or Haddock), we ordered the regular costing 11 pounds each and was quite generous, I believe that would have been wise to ask for a big one for two that would even be cheaper (15 libras). Each asked for a different fish, cod was mine and was fatter, the haddock was longer and thinner. But they were great.
We also ordered a delicious bread and butter which can also be a typical side to the Fish & Chips, there was little stomach for it and can not even order dessert. Aside from one or another spark with the service it was a nice lunch, the Poppies have Take Away and was surprising customers serving the chips in a paper that mimicked the newspaper as was the tradition.
 




Website: http://poppiesfishandchips.co.uk/
Morada: 6-8 Hanbury Street
Metro: Aldgate East ou Liverpool Street

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