Um passeio por Toledo abre o apetite e tínhamos em mente provar a famosa Bomba Toledana. Fomos a um bar de tapas chamado El Trébol que fica na rua por trás da Plaza de Zocodover, na Santa Fé. Um charmoso beco com uma esplanada que apesar do frio e de alguma chuva ninguém arredava pé. O prato estrela? A Bomba. Uma deliciosa "croqueta" de puré de batata e carne picada, com molho de tomate e "ali-oli".
A tour of Toledo opens the appetite and had in mind try the famous Bomba Toledana (Bomb of Toledo). We went to a tapas bar called El Trebol which is on the street behind the Plaza de Zocodover in Santa Fé. A charming alley with a terrace that despite the cold and some rain nobody budge. The star dish? The "Bomba". A delicious "croqueta" made of mashed potato and minced meat with tomato sauce and "ali-oli".
Olhámos á volta e em todas as mesas havia pelo menos uma, para dividir ou para comer uma inteira. Não fosse a promessa de comer os famosos "marzapan" de Toledo para sobremesa e teríamos pedido mais.
Pedimos um outro prato, trazia um excelente presunto e cubos de queijo manchego. Tinha também uma salada de tomate e um patê de perdiz. Tudo num prato de tapas com sabores intensos.
Ainda que tivéssemos ficado fora pelo espaço e pelo ambiente, o seu moderno interior é igualmente convidativo. E no final pagámos uns 12€ pelos os dois, a "bomba" custa uns 3€ e para muitos dos que estavam foi o seu almoço.
We looked around and every table had at least one, to share or to eat a whole. If there wasn't for the promise of eating the famous Toledo "marzapan" for dessert and we would have ordered more.
We asked for another dish, it brought an excellent ham and manchego cheese cubes. It also had a tomato salad and a partridge pate. All in a tapas dish with intense flavors.
Although we stayed outside for the place and the environment, its modern interior is equally inviting. And in the end we paid about 12 € for the two, the "bomb" costs about 3 € and for many of those who were there it was their lunch.
We asked for another dish, it brought an excellent ham and manchego cheese cubes. It also had a tomato salad and a partridge pate. All in a tapas dish with intense flavors.
Although we stayed outside for the place and the environment, its modern interior is equally inviting. And in the end we paid about 12 € for the two, the "bomb" costs about 3 € and for many of those who were there it was their lunch.
Website: http://cerveceriatrebol.com/
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