Primeiro é preciso esclarecer que o churro em Portugal equivale a uma porra (eu sei que a palavra é polémica mas é a que há) em Espanha, as farturas que são as mais pequeninas aqui são os xurros. Dito isto e apesar de não ter nenhuma pós-graduação sobre Churros/Porras tenho que dizer que as melhores que comi foram aqui na Xurreria Jofre em Platja D'Aro.
First we must clarify that the churro (fried dough pastry) in Portugal equals a "porra" (I know the word is controversial but it is there, it actually translates to the f*** Word) in Spain, the fritters (farturas) which are the tiniest here are xurros. That said, and despite not having any postgraduate about Churros / Porras I have to say that was the best I ate were here on Xurreria Jofre in Platja D'Aro.
Comprávamos sempre 250grs (só vendiam ao peso) por 4€, um preço muito bom se penso que me cobraram 1€ por uma unidade e quando ao abrir o saco vejo que os 250grs se traduzem na prática em 8 unidades. Mas eram tão boas, com uma massa leve, com pouco óleo, feitas na hora e sem um excesso de açúcar o que nos permitia apreciar o seu verdadeiro sabor.
Quase todos os dias passávamos aqui para a sobremesa e já tenho saudades mas a minha balança agradece os mais de 700kms de distância entre a nossa casa e Platja D'Aro.
We always bought 250grs (sold only to the weight) for 4 €, a very good price if I think I was charged 1€ for a unit and when opening the bag I see that 250grs translate into 8 units. But they were so good, with a light dough with a little oil, freshly made and without an excess of sugar, which allowed us to appreciate its true flavor.
Almost every day we went there for dessert and now I miss it but my scale is grateful for the 700kms that separate our home and Platja D'Aro.
Almost every day we went there for dessert and now I miss it but my scale is grateful for the 700kms that separate our home and Platja D'Aro.
Morada: Av. S'Agaró
Our guide of:
Que lástima que no probaras las porras y/o churros mejores de Platja d'Aro, en la churreria que lleva más tiempo alli. Se llama Xurreria d'Aro, y a parte que es más barato, 3e los 250gr, estan mucho mejor. Te lo digo yo que vivo alli!
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