Passeávamos pela Via dei Servi a ver montras, a contemplar a cúpula do Duomo quando encontrámos esta pequena gelataria: Le Parigine. Famosa pela sua especialidade de bolacha de gelado com as suas wafers estaladiças que segundo dizem veio antes que o gelado em cone. Não provei essa sua especialidade fui pelo formato mais tradicional com o cone mas adorámos a qualidade e a textura do gelado.
We were walking down Via dei Servi doing some window shopping, contemplating the Duomo when we found this little ice cream shop: Le Parigine. Famous for its specialty ice cream sándwich with their crispy wafers which they say came before the ice cream cone. I did not tasted their specialty I went for a more traditional format with the cone but we loved the quality and texture of ice cream.
Posso dizer que do pouco tempo que estivémos em Florença e dos muitos gelados que comemos (pelo menos um por dia) não encontrámos nenhum que não fosse bom. Nem sei dizer quais são os melhores desde os sabores naturais da Grom aos mais exóticos da Cantina até aos mais clássicos do Le Parigine. Como manda a tradição, pedi morango e pistachio.
Não tem só gelados têm também bolachas de chocolate, os Tartufini (trufas de chocolate), bombons, crêpes entre outras coisas doces.
I can say that the short time we were in Florence and from the many ice creams we ate (at least one per day) we did not find any that wasn't good. I can not tell which are the best from the most natural flavors of Grom's to the exotic ones from Cantina to the most classic Le Parigine. As tradition dictates, we ordered strawberry and also pistachio.
It is not just about ice cream they also have chocolate wafers, the Tartufini (chocolate truffles), chocolates, crepes and other sweet things.
It is not just about ice cream they also have chocolate wafers, the Tartufini (chocolate truffles), chocolates, crepes and other sweet things.
Website: http://www.leparigine.it/
Morada: Via dei Servi 41
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