Finalmente ficámos a saber porque é tão difícil conseguir mesa no La Maruca, uma carta simples com pratos que são grandes acertos e um excelente ambiente com uma decoração acolhedora fazem deste restaurante o êxito. Fomos numa segunda-feira e estava cheio o que confirma o fenómeno.
Está dividido em três espaços, logo há entrada está uma pequena (e igualmente concorrida) esplanada, depois ao descer uns degraus chegámos á sala principal mas ainda há outra no piso de baixo.
Finally we learned why it is so hard to get table at La Maruca, a simple menú with dishes that are big hits and a great atmosphere with a warm decor make this restaurant a success. We went on a Monday and it was full which confirms the phenomenon.
Is divided into three spaces, there is a small (and equally crowded) terrace at the entrance, then we descended a few steps into the main room but there is another on the lower floor.
Is divided into three spaces, there is a small (and equally crowded) terrace at the entrance, then we descended a few steps into the main room but there is another on the lower floor.
Começámos com as Rabas de Santander e os Buñuelos de Bacalao, ao primeiro devo dizer que senti falta de um molho tipo ali-oli mas estavam óptimas e os Buñuelos foram sem dúvida uma boa escolha. A empregada avisou-nos que o melhor seria uma meia dose porque a que está na carta vem com oito bolinhas. Uma das coisas que mais gostei no La Maruca foi a sua flexibilidade, se queres que venham todos os pratos á vez assim será e se queres que venha um de cada vez também o fazem. Nós fomos pela última opção e a seguir aos Buñuelos vieram os Canelones com galinha e molho de Foie, não foi o meu preferido é uma combinação interessante mas foi rápidamente ofuscado pelo cordeiro assado no forno, eu que nem sou uma grande fã desta proteína adorei o prato.
No final houve espaço para sobremesa e dividimos uma tarte de limão, outra escolha acertada. Pagámos cerca de 30€ por pessoa, comemos bem e na quantidade justa.
We started with Rabas Santander (cuttlefish) and Buñuelos Bacalao (cod fish cakes), in the first one I must say that I missed an ali-oli sauce kind but they were great and Buñuelos were undoubtedly a good choice. The waitress warned us that the best would be a half portion because the one from the menu comes with eight cakes. One of the things I liked about La Maruca was its flexibility, if you want them to bring all the dishes they will do it and if you want them to come one at a time it's posible also. We went for the latter option, and after the Buñuelos came the Cannelloni with chicken and Foie sauce that was not my favorite but is an interesting combination and it was quickly overshadowed by the roast lamb, I must say I am not a big fan of this protein but loved the dish.
In the end there was room for dessert and we shared a lemon tart, another wise choice. We paid about 30 € per person, ate well and in a fair amount.
In the end there was room for dessert and we shared a lemon tart, another wise choice. We paid about 30 € per person, ate well and in a fair amount.
Website: http://restaurantelamaruca.com/
Morada: Calle Velázquez 54
Metro: Velázquez
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